Szilády ezüstérem a Buborékban (galéria)
Sport

Szilády ezüstérem a Buborékban (galéria)

Miközben a középiskolás csapatok a Dékáni-sportcsarnokban küzdöttek a Szilády Kupán, addig a Buborékban a hölgyek játszottak. Ők a Szilády Női Kupát szerették volna hazavinni. Ez szombaton a LUA Baja csapatának sikerült, a hazaiak sem vallottak szégyent. Két csapattal szerepeltek a rangos megméretésen és a Szilády sárga ezüstérmet nyert.

Első alkalommal rendezte meg a Szilády RFC és a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület a Szilády Női Kupát. A Buborékban ez volt az első idei megméretés, a szervezők meghívására hét csapata nevezett a tornára, így érkeztek labdarúgók Bajáról,  Csengeléről, Kerekegyházáról, Kiskőrösről és Üllésről. A Szilády két válogatottal indult a kupán. Dávid Géza edzőnek nem volt könnyű dolga, mert egyik kapusa megsérült, így a Szilády kék csapatában mindig mezőnyjátékos állt a háló előtt. Jó meccseket játszottak a lányok és küzdelemben sem volt hiány. 

A Szilády sárga kiválóan menetelt. A Csengele elleni döntetlen után a Kiskőröst hat góllal, majd az elődöntőben a Kerekegyházát is hat góllal verték, így jöhetett a döntő. A finéléban a LUA Baja volt az ellenfél, amelynek kapusa kivédte a halasiak szemét. A bajaiak kevés helyzetéből az egyiket belőtték, így megnyerték a kupát. Végeredmény: 1. LUA Baja, 2. Szilády RFC sárga, 3. Kiskőrös, 4. Kerekegyháza, 5. Üllés, 6. Csengele, 7. Szilády RFC kék. A legjobb játékos Császár Ibolya Valentina (Kerekegyháza), a legjobb kapus Herceg Dorina (Kiskőrös) volt. A gólkirálynői címet Nagy Vivien (Szilády sárga) szerezte meg, a legjobb sziládys játékos díját Stibrik Adél vehette át. A döntő legjobb játékosának Bányai Dorottyát (LUA Baja) választották.