Tizenkét csapattal, számtalan meglepetéssel rajtol pénteken az 50. Rákóczi Kupa
Sport

Tizenkét csapattal, számtalan meglepetéssel rajtol pénteken az 50. Rákóczi Kupa

Tizenkét, mindenre elszánt csapat néz egymással farkasszemet a Rákóczi Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó tornán, amely péntektől vasárnapig tart. Az idei alkalom különleges, ugyanis ez lesz az ötvenedik ilyen alkalom. A szervező II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum igyekszi megadni a módját a jubileum megünneplésének. Gálamérkőzésen a Ferencváros öregfiúk csapatát látják vendégül, vasárnap, az eredményhirdetés előtt pedig egy különleges bemutatóra kerül sor.

Vajon a Dékáni, a Szilády Kupa megnyerése után a házigazda Tekó meg tudja-e szerezni a Rákóczi Kupát is? Ez a legnagyobb kérdése az ötvenedik középiskolás labdarúgótornának, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a Dékáni-sportcsarnokban. A házigazda II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum szervezőcsapata hónapok óta erre a hétvégére készül. Az ötvenedik alkalom különleges, ennek megfelelően állították össze a programot is.

Hasonlóan, az 1999 és 2005 közötti időszakhoz, ismét 12 csapatos lesz a torna. A halasi középiskolák közül a Bibó, a Szilády, a Dékáni, a Tekó, valamint a Tekó Fakó is ott van a mezőnyben. A határon túlról a Sepsiszentgyörgy, valamint a Magyarkanizsa érkezik. Itt lesz még a kecskeméti Piarista-gimnázium, a kiskunmajsai Tomori-gimnázium, a kiskőrösi Wattay-technikum, a kiskunfélegyházi Constantinum-gimnázium, az Orosháza is pályára lép majd. A gálameccsen idén, szombaton 17 órától a Tekó All Star ellenfele a Fradi öregfiúk csapata lesz. Vasárnap, az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a FLIP UNIT AIRTRACK SHOW különleges, látványos bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők. A megnyitó pénteken 12.30 órakor lesz.

Archív fotó