Háromból kettő Halason maradt
Sport

Háromból kettő Halason maradt

A megszerezhető három pontból kettő Kiskunhalason maradt a megyei női labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén. Ez úgy lehetséges, hogy a Szilády RFC és a Kiskunhalasi FC meccselt egymással és nem esett gól, így mindkét csapat egy, egy ponttal gazdagodott. Kevés helyzet volt, a mezőnyben viszont nagy csata alakult ki, a rutinos KFC nem bírt a fiatalos, néha dacos akarattal.

 
 
 
Aki vasárnap ebéd után a megyei női bajnokság halasi rangadóját választotta a városi sportpályán, már a kezdő sípszó előtt nyert valamit. Csodálatos napsütés melegítette a lelátón és a korlát mellett helyet foglaló nézők arcát, hátát. A Kiskunhalasi FC papíron és a tabella alapján jobb csapat, mint a fiatal, lelkes Szilády RFC, ennek ellenére ez csak néha tűnt fel a zöld gyepen.
A sziládysok foggal, körömmel védekeztek, és az az igazság, hogy ez nem igazán ízlett az ellenfélnek. A mezőnyben nagy csata folyt, a két edző sűrűn emelte fel a hangját egy-egy neki nem tetsző megoldás után. Az látszott, aki gólt szerez, az minden bizonnyal megnyeri a meccset. Szabó Petra amikor kellett, a helyén volt, de az RFC is találhatott volna gólt a hajrában, mint ahogy talált is, csak éppen les miatt nem volt érvényes. 
A legnagyobb felhördülést kiváltó jelenet az volt, amikor egy életerős felszabadító rúgás a Szilády kispadján csattant és utólocsolkodást rendezett, mert telibe talált egy szódáspalackot. A lányok azt is megmutatták, hogy cselezni is tudnak, ha kell. Ráadásul mindkét csapat örülhet, mert pontot szerzett. Mi pedig láttunk egy rangadót és némi D-vitamint is magunkhoz vettünk. Szilády RFC - Kiskunhalasi FC 0-0, itt pedig elolvashatja a találkozó jegyzőkönyvét. 
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván