Három napig birkóznak
Sport

Három napig birkóznak

Birkózókkal telt meg a városi sportcsarnok. Halason táboroznak a legtehetségesebb fiatal sportolók. Több mint 20 éve nem volt itt ekkora birkózós esemény.

Birkózómesterek és tanítványaik érkeztek Halasra. Három napos régiós edzőtábornak ad otthont a város. Csak három ilyen eseményre kerül sor és halast választotta a Magyar Birkózó Szövetség az egyik házigazdának. A város több lépést is tesz annak érdekében, hogy elismert helye legyen a sportág életében.

birkozo03

Nemrég adták át a halasi birkózók új edzőtermét, most pedig újabb lépésként itt a regionális tábor, május 7-én pedig országos verseny helyszíne lesz Halas. Erre eddig már százötvenen jelezték részvételüket – mondja Szűcs Csaba alpolgármester, aki egykor maga is birkózó volt.

birkozo02

A tábor hivatalos megnyitóján Bányai Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a fiatalokat. Kitartást, szép eredményeket, sok érmet kívánt a sportkarrierjükhöz. Mint mondta: lehet, hogy köztük vannak a jövő bajnokai, de az első helyezéseknél fontosabb a mozgás öröme, a sport szeretete. Beszédében arra is kitért, hogy a birkózás az egyik alap sportág, amit több ezer éve űz az emberiség.

birkozo04

A hétvégén sok munka vár a fiatalokra. A táborban birkózómesterek segítik a gyerekek felkészülését. Itt van a Birkózó Szövetség alelnöke Kovács István és Major Sándor világbajnoki ezüstérmes birkózó is.

 

Tekintse meg GALÉRIÁNKAT is!

 

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos