Halast várják a lovasok
Sport

Halast várják a lovasok

Mint korábban a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ tájékoztatóján elhangzott kiemelt versenyek rendezésére számítanak idén a Hirling József Lovasparkban. A Díjugrató Szakbizottság nyilvánosságra hozta honlapján a közelmúltban hozott döntését versenynaptár ügyben. E szerint három kiemelt megméretés házigazdája lehet Kiskunhalas. A hagyományos május 1-i lovasnapokon, a továbbfejlesztett Grand Prix sorozat első állomása városunk lesz. Visszatér az országos bajnoki döntő hozzánk szeptember elején és ismét mi rendezhetjük a tenyészversenyt októberben. Ezek mellett több kisebb díjugrató események helyszíne lesz a lovasbázis.

 

 

Ami komoly feladat és teher az idei szabadtéri szezonban a Hirling József Lovasparkban dolgozó versenyszervezőknek, az remek szórakozási lehetőséget kínál a helyi és a vendégközönségnek. A leglátogatottabb és show elemekkel tűzdelt május 1-i lovasnapokon (április 29 - május 1.) négy napon át egészen biztos hazánk legjobb díjugratói érkeznek az országos minősítő Grad Prix versenyre.
A szakmán túl a látvány is nagy szerepet kap. Információnk szerint Kínából ezért a rendezvényért utazik haza pusztafogat bemutatózni ifj. Szegedi Gábor. A fogatot édesapja, az évtizedekig egyedülálló rekordjairól ismert és világbajnok kettesfogat hajtó, Szegedi Gábor irányításával készítik fel. Megint helyet kap a programban a közönségkedvenc kitartásos magasugratás, amely Kiskunhalas Város nagydíjáért folyik majd. Aki pedig az aréna látványos produkciói mellett frissülni akar, az a hagyományos egyéb kiegészítő körítésekre és vendéglátásra számíthat.Szeptember 7-10. között a FIAT Díjugrató Magyar Bajnokság öt év után újra Kiskunhalason lesz. A gyermek, ifjúsági, fiatal, amatőr és felnőtt lovasok nemzeti bajnokságán, nemzetközi szintű pályákon láthatják honi legjobbjainkat a nézők. A tét nem kicsi, mert a pénz és egyéb díjak mellett a felnőtt kategóriában egy Fiat személyautót is hazavihet a győztes.

Tavaly tért vissza születési helyére, városunkba az országos tenyészverseny, a lovak hazai bajnoksága. A rendezés időpontja október 6-8. A három nagy verseny mellett kisebb regionális versenyeket is láthat majd a közönség, amely a helyi lovasoknak is jó lehetőség a bemutatkozásra, gyakorlásra. Az egyes versenyek programjairól a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ folyamatosan tájékoztatja majd a nyilvánosságot. A Díjugrató Szakbizottság éves versenynaptárához katt ide.

KI