Közönségbarát szezonra készülnek a lovasparkban
Közélet

Közönségbarát szezonra készülnek a lovasparkban

Rögzült a Hirling József Lovaspark szabadtéri szezonban rendezendő versenyeinek a listája 2023-ban. A lovassportok iránt érdekélődők áprilistól októberig nyolc nagy versenyre számíthatnak a nagy múltú díjugrató helyszínen, a Hirling József Lovasparkban. Lesz grand prix, championátus és indul egy új versenyfolyam, a kifejezetten füves talajon tervezett, úgynevezett Grass Masters sorozat - nyilatkozta hírportálunknak Rózsahegyi Róbert telepvezető.

A Hirling József Lovaspark több mint félévszázados lovasverseny helyszínként ismert hazánkban és a határainkon túl is. Különösen kedvelik a díjugratók a ritka jó adottságokkal rendelkező füves aréna talaját és a nagyközönségnek kényelmes látványt biztosító lelátóit. Rózsahegyi Róbert, a bázis telepvezetője szerint a lovasbarátok és a sportági kötődés nélküli érdeklődők is megtalálják számításukat a lovaspark programjai során.

A Grand Prix sorozat I. fordulóját rendezik a hagyományos május 1-i díjugrató lovasversenyen Halason

A telepvezető megerősítette, hogy a 2023-as esztendő szabadtéri versenynaptárát kialakították már, amit a Magyar Lovas Sportszövetség Díjugrató Szakága hivatalosan nem rég jóváhagyott és közzé tett. Ezek szerint Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban április elejétől, október közepéig nyolc nagyszabású lovasversenyt rendeznek.

Rózsahegyi Róbert telepvezető

Ezeken az országos szintű eseményeken a füves és a filces pályán is megméretik magukat a lovasok. A hagyományos, háromnapos, május 1-i lovasverseny (április 28-a és május 1-je között) grand prix fordulóként ad rangot a rendezvénynek. Több országos díjugrató versenynek is otthont ad majd a lovaspark és lesz egy újdonság, a Grass Masters sorozat, ami kifejezetten a füves pályán rendeződik és három fordulóból áll.

A közönség komfortját vendéglátás is szolgálja a lovasparkban

Évek óta a nagy érdeklődésre számot tartó championátus egyik fordulójának is helyszíne lovasbázisunk. Július 27 és 29 között rendezik meg a Fazekas Mihály utcai lovas létesítményben a díjugrató championátus I. fordulóját. A szezonban két szabadidős lovasversenyt tartanak a halasi lovasközpontban.

A szabadidős lovasoknak két országos rendezvényük lesz

A 2023. évi szabadtéri szezon kiskunhalasi versenyeinek tervezete:

- Április 07-09. – Országos Verseny
- Április 28-Május 01. – Grand Prix I. forduló
- Május 26-28. – Grass Masters I. forduló
- Június 17. – Szabadidős Lovasverseny
- Július 07-09. – Országos Verseny
- Július 27-29. – Championátus I. forduló
- Augusztus 18-20. Grass Masters II. forduló
- Augusztus 26. – Szabadidős Lovasverseny
- Október 13-15. – Grass Masters III. forduló

A halfőzés mesterei a Félúton Fesztiválon mérhetik össze tudásukat

A  Hirling Lovasparkban más, egyéb, nem a lovassporttal összefüggő szabadidős eseményt is terveznek, amelyek közül a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Félúton Fesztivál halfőzőverseny időpontja már biztos (március 25-e), amelynek részleteiről lovaspark később ad tájékoztatást. A lovasversenyek, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is térítésmenetesen látogathatók!

Gazdag díjazásban részesülnek a lovasversenyek helyezettjei 2023-ban

Archív képek: Kovács Iván