Hal, kicsit másképp
Receptek

Hal, kicsit másképp

Mivel elérkeztünk az adventi időszakhoz, elkezdtem keresgélni olyan ételeket, amik bár az ünnephez köthetők, mégis kicsit eltérnek a hagyományoktól. Így bukkantam rá e heti finomságomra…

 
Fokhagymás tejben áztatott busa

Hozzávalók: 4 db kb. 20 dkg-os busaszelet, 2 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, tej, só, bors.

Elkészítés: A megtisztított halszeleteket sózom, borsozom és a lereszelt fokhagymával bedörzsölve egy lapos edénybe rakom. Öntök rá annyi tejet, hogy ellepje, és így pácolom legalább 2 órán át, de jobb, ha egy éjszakán át. Kiveszem a pácból, jól lecsepegtetem, és egy kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt pirosra sütöm. Párolt, citromos édesköményt készítettem mellé.

Ne féljenek újítani a jól bevált recepteken, higgyék el, az ilyen újdonságokkal is sikert aratnak majd a családtagok körében!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász