Koffeinbomba
A kávé kiváló frissítő lehet bárki számára. Úgy döntöttem, ezúttal nem csészében, hanem egy sütemény töltelékeként szervírozom vasárnapi desszert gyanánt.
Kávés vagy cappuccinos szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 dl olaj, 6 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó
A krémhez: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 2 evőkanál kávépor, 2 evőkanál cappuccino por
Tetejére: étcsokis tortabevonó, vagy tejszínhab és tortadara
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök, 180 fokon. A krémhez 5 dl tejben megfőzöm a pudingot. Amikor a puding kihűlt, hozzáadom a margarint és a porcukrot, habosra keverem, ezután kétfelé osztom. Az egyik felébe a kávét, a másik felébe pedig a cappuccino port keverem. Először a cappuccinós krémet kenem a piskóta tetejére, majd a kávés krém kerül a cappuccinós krémre. A tetejét vagy csokimázzal vonom be, vagy tejszínhabbal és megszórom tortadarával. Szeletelés előtt, pár órára hűtőbe rakom.
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el e-mailben az attila@halasmedia.hu címre!