Receptek
Pakoljuk meg rendesen!
Az egyszerű, hagyományos sült húsok ideje lejárt. Véleményem szerint törekedni kell a klasszikus ételek megújítására, és ezzel is új színt vinni a család étkezőasztalára. Most egy sertéshúsból készült tartalmas fogást ajánlok.
Zöldségekkel sült sajtos-sonkás karaj
Hozzávalók: 4 szelet karaj csont nélkül, 2 db paradicsom, 2 db hegyes erős paprika, 1 fej, lilahagyma, 4 szelet gépsonka, 1/2 szál póréhagyma, 4 szelet trappista sajt, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, grill fűszerkeverék
Elkészítés: A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, a csípős paprikát, a lilahagymát és a póréhagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet a paprikából, 2 karika lila- és póréhagymát, 1 szelet gépsonkát. Az egészet betakarjuk a sajtszelettel. Sütőben vagy szendvicssütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul. Köretnek párolt zöldséget készítünk hozzá vagy friss salátával tálaljuk.
Készítse el, s lepje meg a családtagokat ezzel a finomsággal! Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila
{facebookpopup}