(►) Lőrincz Viktor olimpikon tartott testnevelésórát a dékánis diákoknak (galéria)
Sport

(►) Lőrincz Viktor olimpikon tartott testnevelésórát a dékánis diákoknak (galéria)

Újabb olimpikon vendéget köszönthettek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában. Kovács Sarolta, Faragó Tamás, Vaskúti István és Siklósi Gergely után Lőrincz Viktor érkezett az intézménybe. A Küzdj meg a bajnokkal! program keretein belül az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó tartott egy rendhagyó testnevelésórát a tizenegyedikes kadétoknak.

Rendhagyó testnevelésóra helyszíne volt kedden délelőtt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának sportcsarnoka. A tizenegyedikes kadétok közül huszonnégyen sorakoztak fel, amikor belépett az ajtón Lőrincz Viktor olimpiai második helyezett, Európa-bajnok birkózó, a Sportszázad törzsőrmestere. A neves sportolót Molnár Nándor igazgató köszöntötte. Mint megtudtuk, Viktor a Küzdj meg a bajnokkal! program keretein belül érkezett az intézménybe. - Örömmel jöttem, a rendhagyó testnevelésórán igyekszem megmutatni, hogy miért is jó a sport. Nem titkoltan az is a cél, hogy a Magyar Honvédség Sportszázadához, a minden napos mozgáshoz közelebb hozzam a diákokat - nyilatkozta stábunknak az olimpiai ezüstérmes.

- A Küzdj meg a bajnokkal program célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése. Testnevelő tanáraink nem mások mint Magyarország olimpiai érmesei, olimpikonjai, világ- és Európa-bajnok sportolói. A program immáron tíz esztendeje járja az országot - tudtuk meg Süli András főszervezőtől. Kölcsönös ismerkedés után Lőrincz Viktor gyorsan megtalálta a közös hangot a dákokkal. Bemelegítés után jöhetett a sorverseny, amelyen különböző feladatok vártak a csapatokra. A kiváló sportoló személyes példát mutatott, beállt a sorba, biztatott, motivált, dicsért. A foglalkozás beszélgetéssel zárult, valamint ajándékokat is átadott az olimpiai ezüstérmes.