Nemzetközi vizsgát tett a két halasi versenybíró
Sport

Nemzetközi vizsgát tett a két halasi versenybíró

A Nemzetközi Lovas Szövetség három napos bírói továbbképzést szervezett Moszkvában, a Maxima Parkban, amely Oroszország legnagyobb lovas komplexuma. A magyar bírói gárda három tagja sikeresen vizsgázott, közülük ketten kiskunhalasiak voltak. Bölecz Virág és Kunné Fekete Alexandra ezentúl nemzetközi minősítésű bíróként vállalhatnak zsűri feladatokat.

Szladek Péter, Bölecz Virág és Kunné Fekete Alexandra (címképen) utaztak Moszkvába a háromnapos képzésre és vizsgára. Az idegen nyelvű elméleti oktatás után szóban és írásban kellett számot adniuk tudásukról. Mindhárman kiválóan teljesítettek, ezzel megszerezve a nemzetközi egyes minősítést, amivel tizenkettő főre bővült a nemzetközi vizsgával rendelkező magyar díjugrató versenybírók száma, amire még nem volt példa a szakág történetében. Mindez jól mutatja hazánk szakmai fejlődését bírói szempontból, ami a minden évben magas színvonalon megrendezett hazai továbbképzéseknek köszönhető.

Kép a februári, halasi bíróképzésről (archív fotó: Kovács Iván)

Mint ismert Kiskunhalason is rendszeresek a díjugrató bíróképzések és vizsgák. Legutóbb február 25-én számoltunk be egy, a Hirling József Lovasparkban folyó bíróképzésről és vizsgáról. Érdekesség, hogy ezen a továbbképzésen és vizsgán is jelen voltak, sikeres vizsgát teljesítve a most Moszkvában helytálló halasi versenybírók, Bölecz Virág és Kunné Fekete Alexandra.

Címkép: díjugratoszakag.hu