Stúdió 2000 TSE: évet értékelt a művészeti vezető
Sport

Stúdió 2000 TSE: évet értékelt a művészeti vezető

Kiskunhalas pro urbe díjas egyesülete, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője, Juhász Ágnes évet értékelt. A klubvezető 2022 főbb eseményeit, saját rendezvényeit, verseny eredményeiket, külföldi szerepeléseiket, a válogatottban történt helytállásukat és az edzőtáboraikat foglalta össze. Köszönetet mondott a szülőknek, a városnak és a támogatóknak. A legszélesebb hazai és nemzetközi sportkapcsolatokkal rendelkező egyesületünk értékelésének előjele abszolút pozitív. Ezúton köszönjük a Stúdiónak, hogy folyamatosan tájékoztatják szerkesztőségünkön keresztül eredményeikről a nyilvánosságot.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TáncSport Egyesület művészeti vezetőjének 2022. évre vonatkozó összefoglalóját.

Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TáncSport Egyesület művészeti vezetője

A Stúdió 2000 Kiskunhalas TáncSport Egyesület beszámolója a 2022-es évről:

2022-ben ismét eredményes és sportsikerekben gazdag évet produkált egyesületünk, köszönhetően a próbaterem rendezettségének, az edzéslehetőségek körülményeinek javulásának is, illetve a családok - sok esetben rendkívüli -, erőfeszítésébe, hogy támogatni tudja sportoló gyermekét. Az utánpótlás gyarapodása töretlen, sok az új és lelkes utánpótlás csoportokba jelentkező gyermek és fiatal, ebben nagy segítségünkre van a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola jelenléte városunkban.

Tóth Szilárd, Juhász Ágnes társa, a Stúdió 2000 TSE táncpedagógusa, az egyesület másik motorja

Az év elején 53 fő versenyző kezdte meg a versenyszezont, ezen kívül a szabadidős versenyeken több lányformációs csapat és szóló lányversenyző is kitűnő eredményeket hozott az év során. Több páros vegyespárosként működik, nekik külön köszönjük a plusz erőfeszítéseket. Hobby-kezdő csapatainkban minden korosztály és műfaj megtalálható, a szóló táncoktól, a páros társastáncosokig, a gyermekeken kívül fiatal felnőtt, és senior korosztályokban is.

Bölecz Jenő, az egyesület elnökségi tagja, támogatója, a 2022. évi táncgálán arany tánccipőt vesz át

Hivatalos versenyzőink 2022-ben:

Almási Bence- Almási Réka
Balázs Vince – Dányi Dorka
Balázs Vince – László Imola /Taze/
Erdélyi Szilárd – Balogh Diána /Goldance/
Fejes Botond /Goldance/ - Dányi Vivien
Felméris István /Goldance/ - Balázsi Edina
Hegedűs Dávid – László Kata
Hegyi Olivér – Nagy Nikol
Kabdebó András- Stoye Vivien
Krizmanics Ferenc – Patton Klára /Soldance/
Kun Marcell-Szakács Kitti
Máté Milán – Kovács Karina
Miha Zarjev /Spirit/ - Karcagi Laura
Mihók Milán – Csordás Róza
Mizsér Tamás – Fülöp Zsuzsanna /Oktogon/
Nagy Bence – Boros Lilla Csenge
Oláh Regő – Lakatos Viktória
Pölyhe Máté /Forma/ - Iszlatyi Kinga
Rácskay Botond – Kiss Lara
Raul Szabolcs – Markó Virág / Medalion/
Reznák Zsolt – Pitonya Fruzsina
Salétros Csongor – Véh Helga
Salétros Nándor – Rácz Lívia
Sebestyén Olivér- Juhász Lola
Solti Dénes – Váradiné Vastag Györgyi
Szabó Ádám – Csofcsics Csenge
Szászkay Miklós /Infinity/ - Börcsök Sarlott
Teremi Roland – Perényi Zsófia
Tímár Dávid – Vankó Leila
Tóth Marcell – Patai Maja
Ván Gergő – Fülöp Diána /BrilliArt/
Ván Gergő- Révész Kíra
Zilahi Szabolcs – Gede Andrea / Claudius/

Miha Zerjav (Spirit) és Karcagi Laura az egyesület top párosa

Hazai klubközi versenyen 22 alkalommal vettünk részt, Algyő, Kiskunmajsa, Kaposvár, Szombathely, Hatvan, Budapest, Székesfehérvár, Kozármisleny, Szeged, Marcali, Csömör, Csongrád, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szolnok, Kiskunhalas helyszíneken.

Eredmények:
1. hely 22
2. hely 31
3. hely 38
4. hely 33
5. hely 31
6. hely 28

Hazai kiemelt versenyeken 11 alkalommal, Csömör, Szombathely, Kaposvár, Csongrád, Nagykanizsa, Szolok, Kiskunhalas és Békéscsaba helyszínekkel.

Eredmények:
1. hely 10
2. hely 8
3. hely 6
4. hely 9
5. hely 9
6. hely 5

Kiskunhalas a Stúdió TSE főtámogatója, képviseletében Fülöp Róbert polgármester Juhász Ágnessel, a RexTerra Kupán

Külföldön Angliában három alkalommal, Spanyolországban kétszer, Szlovákiában négy alkalommal, Görögországban, Németországban háromszor, Ausztriában, Csehországban kétszer, Szerbiában kétszer, Romániában kétszer indultak nemzetközi megméretésen versenyzőink, illetve képviselték egyesületünket a hazai nemzetközi versenyeken is, Szombathelyen, Kisteleken, Kiskunmajsán és Szegeden.

Külön kell megemlíteni, a B-A-S kategóriában elért Magyar Bajnoki címet, melyet Miha Zerjav és Karcagi Laura szerzett meg, a 2022 évi Magyar Bajnokságon, és az elért eredményeik alapján ők a magyar latin ranglistavezetők is. Nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar TáncSport Szakszövetség delegálása alapján a Latin Világbajnokságon és az Európabajnokságon is Miha és Laura képviselték hazánkat. A magyar latin ranglistán Szabó Ádám és Csofcsics Csenge a negyedik helyen áll jelenleg, ezzel mindkét páros a Magyar Válogatott keret tagja. Az idei B országos bajnokságon szintén az egyesületünket képviselő páros állhatott a dobogó tetejére, Kabdebó András és Stoye Vivien hozta el az idei B országos bajnoki címet.

Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica, világbajnoki negyedik helyezett páros az egyik edzőtáborban tanítanak

Egyetlen aktív, professzionista párosunk, Erdélyi Szilárd és Balogh Diána, akik számtalan nemzetközi versenyen képviselik egyesületünket és hazánkat a WDC, WDSF és a WDO szövetségeknél is. Nagy öröm, hogy gyarapodik a senior korosztályban induló párosaink létszáma is. Kiemelkedően teljesítettek a feltörekvő fiataljaink is, minden kategória országos bajnokságáról, területi bajnokságokról, jutott döntős helyezés, érem versenyzőinknek. A tánciskolás és szabadidős versenyek eredményei is kedvező jövőt jósolnak az utánpótlás terén. Az alábbi videó már az idei felkészülés egyik edzésén készült az egyesület törzspróbatermében, a Tánchagyományok Házában.

Rendezvényeink:

2022. április 2. 30+2 Jubileumi Táncgála Kiskunhalas
2022. április 13-15. Tavaszi edzőtábor
2022. június 8. Tanévzáró Táncgála
2022. június 27-július 2. Gyermek- junior tánctábor
2022. július 15-22. Ifjúsági- felnőtt tánctábor
2022. szeptember 10. Szüreti felvonulás
2022. november 12. XV. RexTerra Kupa Klubközi és Ranglista versenyek
2022. december 15. Félévzáró Táncbemutató
2022. december 29-30. Téli edzőtábor

2023. programtervezet:

2023. április 6-7. Tavaszi edzőtábor
2023. április 29. Táncgála
2023. június 7. Tanévzáró táncbemutató
2023. június 26. - július 1. Gyermek és junior tánctábor
2023. július 14-19. Ifjúsági-felnőtt tánctábor
2023. november 12. XVI. RexTerra Kupa Klubközi és Ranglista verseny

Zsámbóki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke oklevéllel ismeri Tóth Szilárdnak az egysület éves munkáját a táncgálán

Köszönet a gyermekeket támogató szülőknek, a rendezvényeinket támogató magánszemélyeknek, cégeknek, és külön köszönet Kiskunhalas Város vezetésének. Gratulálunk sportolóinknak az egész éves helytálláshoz, az edzéseken való munkájukhoz, versenyeredményeikhez, és az összes edzőnek, aki a Stúdió 2000 szakmai elveit, értékeit viszi tovább és hozzájárul az egyesület sportsikereihez.

Juhász Ágnes, művészeti vezető