Get Adobe Flash player

martinValljuk be, sokszor hajlamosak vagyunk természetesnek venni a minket körülvevő jó dolgokat. Folyton kifogásokat keresünk, hogy mit és miért nem tudunk megcsinálni, másokat okolunk saját kudarcainkért. Mindeközben közvetlen környezetünkben is élnek olyanok, akik szépen csendben valósítják meg álmaikat, miközben az élet újabb és újabb nehézségeket gördít eléjük. Az utóbbi kategóriába tartozik a kiskunhalasi Schütz Martin is, akinek története példa lehet sok fiatalnak és felnőttnek. Az országban csak pár diák mondhatja el magáról, hogy elnyerte a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjat. Neki a közelmúltban ez is sikerült.

Bővebben...

Bár gyermekként ministrált és elhatározta, hogy pap lesz belőle, kamaszkorában ez az elhatározás megbicsaklott. Úgy döntött, politológus lesz. Aztán a lelkigyakorlatos táborok világa, élménye visszavezette őt arra az útra, amelyet még elsős korában megálmodott magának. Kőhegyi Dániel atya most azt mondja, nagyon jó dolog papnak lenni. Két és fél éve van Kiskunhalason, megszerette az itteni embereket és őt is megkedvelték a hívek, idősek, fiatalok egyaránt. Dani atya elhatározta, segíti az Istennel való találkozást mindenkinek.

Bővebben...

Nem úgy él, ahogy manapság a kortársai. Azt mondja, azért kezdett el 13 évvel ezelőtt néptáncolni, mert a haverjai elhívták, mert biztosan jó buli lesz. Azóta ott ragadt, érték csalódások is, de több olyan impulzust kapott, amely meggyőzte őt arról, ez bizony az ő világa. Úgy fogalmazott, a néptánc annyira behálózta az életét, hogy nem is tudná e nélkül elképzelni a mindennapjait. Bischoff Ádám több minősítőn is részt vett, sőt egyszer a Felszállott a pálya vetélkedő televíziós elődöntőjében is táncolhatott. Nélküle nincs Folk est sem, diákjait is megpróbálja a néptánc szeretetére neveli, de rockzenét is hallgat. Nem véletlen, hogy a város éppen őt jelölte a Junior Prima-díjra népművészeti és közművelődési kategóriában.

Bővebben...

Manapság már annyi nem elég egy szépségversenyen, hogy valaki mutatós. Alázat, elhivatottság, szorgalom, nyelvtudás, intelligencia, empátia szükségeltetik ahhoz, hogy az adott ifjú hölgy fejére korona kerüljön. A halasi születésű, Jánoshalmán élő Dukai Babettben mindez megvan. Nem véletlen, hogy az idei Magyarország Szépe 2016 versenyben ő lett a második udvarhölgy. Babett azt mondja, mindenképpen nyerni akart, ennek rendelt alá mindent. Elárulta, egyáltalán nem izgult az élő show-ban, de mesélt a felkészítő tábor sűrű programjáról, meg arról is, hogy segíteni szeretne a családján és azokon, akik betegség, vagy éppen anyagi okok miatt nem tudják kibontakoztatni tehetségüket.

Bővebben...

Többször bekerült bravúrjaival a Bajnokok Ligája legjobb védései közé. Pedig volt egy olyan időszak az életében, amikor az sem volt biztos, hogy súlyos sérülése után visszatérhet a pályára. Ő azonban hitt magában, beállósként kezdett ugyan, de mára már a legjobb kézilabdakapusok között tartják számon Szikora Melindát. Már gondol a jövőjére is, Testnevelési Egyetemet végzett és nyári kapustáborokat szervez gyermekeknek.

Bővebben...

Nyert bajnokságot és nemzetközi kupát a Ferencvárossal, junior világbajnoki ezüstérmes, 2006-ban a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. Pastrovics Melinda pályafutása Kiskunhalason kezdődött és még mostanság is szívesen jár haza. Negyedik szezonját kezdte a Siófokkal, ahol most új szakvezetés állt fel. Melinda bízik a jó szereplésben és azt mondta, élvezni szeretné a játékot a pályán.

Bővebben...

A Semmelweis-nap idei kitüntetettje dr. Mészáros Katalin, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főorvosa a gyógyításban végzett példamutató munkájáért. Gyermekkardiológiai tevékenységet a megyében ilyen széles körben csak ő folytat. Országos konferenciákon tartott előadások és publikációk fűződnek a nevéhez. Amikor úgy érezte, tovább kell lépni, akkor országos szinten tette ezt meg, és úgy, hogy közben mindvégig hű maradt Kiskunhalashoz. A minél eredményesebb gyógyítás érdekében jó kapcsolatot ápol más városok kórházainak kardiológiai osztályaival. Magas színvonalú tevékenységével kiérdemelte a Batthyány-Strattmann László-díjat, melyet a Pesti Vigadóban vehetett át.

Bővebben...

Péter Imréné magyar-orosz szakos tanárként kezdte a pályáját, majd a rendszerváltás idején tovább képezte magát és német nyelvből is diplomát szerzett. Jelentős szerepet vállalt a Kronach városával létrejött partnerség kialakításában. Nyugdíjasként is aktív szakmai életet él. Jelenleg a Csipke Hotel marketing munkatársa és idegenvezetője. Több évtizedes kiváló és példaértékű szakmai munkájáért  Pro Urbe-díjat vehetett át a képviselő-testület döntése alapján. Erről is kérdeztem Péter Imrénét, aki egykori tanítványaként felajánlotta, hogy tegeződjünk.

Bővebben...

Sokak számára megfoghatatlan terület a fizika, a gravitáció kutatása. Viszont aki jobban elmélyed e tudományban, az megtalálja ennek a szépségét. A Szilády-gimnázium egykori diákja, dr. Vasúth Mátyás ezen a területen ténykedik, kutat, kísérletezik, vizsgálódik, A közelmúltban a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium diákjainak adott át valamit a tudásából egy előadás keretében. Megtudtuk tőle, hogy nem túl gyakran tud eljutni Kiskunhalasra, viszont a családja, azon belül a három gyermeke ki tudja kapcsolni őt a tudomány világából.

Bővebben...

Nap, mint nap szembesül a cigányság problémáival. Testközelből látja, hogy melyek azok a területek, ahol erős a lemaradás. Ügyintéző, beszélgetőtárs, pótanya- éppen mire van szükség. Azt mondja, hogy éppen azért vágott neki a tanítói diploma megszerzésének, hogy segíteni tudjon. Minden tudásával, akaratával. Mészáros Andrea is példakép, sokak számára.

Bővebben...

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5