Hasznos regionális verseny
Sport

Hasznos regionális verseny

Vasárnap tartotta a szűk két hét múlva sorra kerülő Országos Minősítő Díjugrató Verseny próbaüzemét a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ szervezőcsapata. Az egynapos regionális díjugrató versenyen jól vizsgázott a négy évszakos pálya és a versenyszervezői háttér is. A szabadtéri szezonnyitó versenyen 8 versenyszámban, 138 start történt. A halasi lovasok szinte kivétel nélkül nyeregbe szálltak a hazai pályán, de a megyén kívülről is jó néhányan tesztelték a halasi versenykörülményeket. (A címképen Füzér Gábor Véda nyergében)    

Az utóbbi időben jelentős összegű önerős fejlesztéseken átesett lovasbázis négy évszakos pályáján most állt először üzembe az új zsűritorony és a főleg szakmai közönség birtokba vehette az új fedett lelátót is. A versenyeken az alacsonyabb akadálymagasságú számokat rendezték meg délelőtt. Délután pedig már a méteres és nagyobb akadályokkal nehezített pályák várták a lovasokat.

Jól szerepeltek a halasi lovasok. Három elsőségük mellé értékes érmes helyezéseket gyűjtöttek, de a más vidékről érkezett lovasok érvényesültek. A versenyszámok első helyezettjei az alábbiakban találhatók.

1.R90 nyitott vrsz.
1. Sinka Ivett, DILANDA, Dunamenti Lovas SE

2. R100 kezdő lovas stílus vrsz.
1. Pataki Anna Dorottya, PM LORD SINCLAIR, Airvent Lovas Club

3. R100 nyitott vrsz.
1. Korbel Lili, CSENTO, Alfonz Dömsödi LK

4. R105 nyitott vrsz.

1. Kis Evelin, ROYAL, Equirria Lovasklub

5. R110 ifjúsági vrsz.
1. Korbel Lili, CSENTO, Alfonz Dömsödi LK

6. R110 nyitott vrsz.

1. Fodor Gábor, LA BOMBA, Equirria Lovasklub

7. R120 nyitott vrsz.
1. Csilló Balázs, AMANDA, Csilló Lovas Egyesület

8. R130 nyitott vrsz.

1. Füzér Flóra, OPÁL, Kiskunhalasi LTSE

A regionális verseny teljes eredménylistája a következő hivatkozáson érhetők el: http://www.dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=8233

 

KI