Halasi futó a Spartathlonon
Sport

Halasi futó a Spartathlonon

Görög idő szerint reggel hét órakor (ami itt, nálunk 6 óra) rajtolt el Hellász fővárosból az egyik legkeményebb futóverseny, a Spartathlon, amelynek során a nevezőknek Athénből Spártába kell eljutniuk. A táv 246 kilométer, jelentős szintkülönbség, hideg és kánikula gyötri a nevezőket. A halasi Jeszenszky Péter nagy álmát váltotta valóra azzal, hogy ő is elrajtolt reggel hétkor és a legfrissebb híreink szerint versenyben van a többi magyarral együtt.

 
 
Jeszenszky Péter bakancslistáján ott volt a Spartathlon teljesítése. Ez a halasiak közül eddig Tabajdi Józsefnek sikerült, aki éppen a napokban, a 75. születésnapja kapcsán rendezett futáson idézte fel élményeit. A táv 246 kilométer, embertpórbáló és ahogy Péter elmondta, ő maga sem tudja, hogy mire számíthat. Viszont mindenképpen végig szeretné futni az Athén-Spárta távolságot, hogy szintidőn belül érjen be a célba.
A verseny pénteken, magyar  idő szerint 6 órakor elindult, a nevezők nekivágtak a nagy menetnek. Jeszenszky Péteré a 342-es rajtszám, a legfrisseb hírek szerint, elhagyta már a 11-es kontrollpontot, amely 42,2 kilométer megtételét jelenti. A Spartathlon Magyar Csapat facebook oldalán nyomon követhetőek a legfrissebb események is. Pétert a nagy kalandra fia, Dániel és barátja, Kaszap Imre kísérte el
Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos