Get Adobe Flash player

Budapesti egyesületnél igazolt sportoló, ám Kiskunhalason tanul. Kedvenc versenyszámában, a gátfutásban idehaza korosztályában megszorítani sem tudták. A nemzetközi versenyeken rendre jól teljesített 2016-ban, az élsport mellett a tanulmányi eredményeiben is helytállt. Jerémiás Donát az idei ligaversenyek alapján 400 méteres gátfutásban az Atlétikai Ifjúsági Magyar Liga győztese. Erről értesítette a napokban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a Szilády Áron Református Gimnázium tanulóját.

 

 

Donátot fiatalabb ifjúsági korosztályosként a 2016-os ranglista első helyén jegyzik 400 méteres gátfutásban, sőt 53,70-es egyéni csúcsával azt is elmondhatja magáról, hogy az örökranglista harmadik helyén áll jelenleg. 2017-ben idősebb ifjúsági versenyzőként reális esélye van a korosztályos országos csúcs közelében futni.

Jerémiás Donátnak Kiskunhalasról nem egyszerű megoldania, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen a 400 méteres gátfutásban, úgy hogy közben teljesítse a tanulmányi kötelezettségeit, de eddig mindezeknek példásan eleget tett. A Kiskunhalason felfedezett (nevelő edzője Szloboda Mihály) tehetséges atlétát gyorsan beszippantotta a magyar atlétika és a fővárosba került szakmai irányítása. Az Ikarus BSE-nél ifj.Tomhauser István (a 110 gáton EB ezüstérmes, olimpikon Baji Balázs edzője) készíti fel három éve a fiatal atlétát.

Jerémiás Donát Budapesten a megfelelő technikai és szakmai feltételek mellett óriásit fejlődött. Egyedi órarend alapján koptatja az iskolapadot a Szilády-ban, miközben hetente többször Budapesten edz és ehhez jönnek a időszakos hétvégi válogatott összetartások. A kemény munka 2016-ban magyar bajnoki címet eredményezett 400 méteres gátfutásban. 4×400m váltófutásban csapata tagjaként szintén a magyar bajnoki dobogó tetejére állt, ráadásként 400 síkon a Szilády színeiben diákolimpiát nyert és válogatottként is szép eredmények kísérték az évét. Röviden összejött az esztendő Donátnak.

Éves teljesítményének egyik fontos mérője a ligaversenyeken való helytállása is, amikor a kijelölt versenyeken egész évet átfogóan kell hozni a jó eredményt. Ez olyannyira sikerült, hogy Donát nem talált legyőzőre 400 gáton az idén és az ifiknél az első helyen zárt. A MASZ által megküldött oklevél mellett karácsonyra sportfelszerelést is kapott ajándékként. A fiatal atléta a téli időszakban is keményen edz. Edzőtáborokban vesz részt és készül a fedett pályás szezonra, de leginkább a jövő nyári Kenyai Ifjúsági Atlétikai Világbajnokságra, ahová jó esélye van kijutni magyar válogatottként. Most azonban - kis karácsonyi pihenővel - az alapozás és mellette az iskolai zárkózás a fő feladata a halasi sportolónak.
KI

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5