Geológia, gasztronómia és a gépek
A hét arca

Geológia, gasztronómia és a gépek

Portré egy halasi pályakezdőről, aki három szakmát művel egyszerre, és itthon szeretne boldogulni. A földrajztudományok mestereként süt-főz, paradicsomot hasít, és tálakat díszít a Matéza étterem szakácsa. Hogy a természettudomány és a kulináris kultúra hogyan fér meg egy testben-lélekben, az még hagyján, de hogy emellett Horváth Tamás még a Hajdu-mosógépek rajongója és szakértője is, továbbá, hogy üzemi mosodát és tisztítószalont álmodik a jövőjébe – ez már mégiscsak magyarázat után kiált. Meg is kérdeztük tőle.
Még azt is szeretem, amit utálok
A hét arca

Még azt is szeretem, amit utálok

Tallér Edina, a halasi-pesti írónő arról, miért cserélte boldogságra a pénzt Ismeretlen ismerősünk Tallér Edina, a kortárs írói körökben feltűnést keltő A húsevő című könyv szerzője. Portréját hallgatva csaknem az az érzésem, mintha magát a kort hallgatnám, amelyben ma már megfér egymás mellett az családcentrikus ókonzervatív és a liberális poszt-posztmodern, a trendi divatkövetés és a bölcs korszellem-kritika. Lássuk.
Doktor Szöszi harcai
A hét arca

Doktor Szöszi harcai

Fodor Renáta félénk, „szürke kisegérből” lett szókimondó, sikeres kutató Nemcsak a népmesék legkisebb testvéreinek kell megvívniuk az érvényesülés csatáit a világgal, hanem a középsőknek is. Különösen akkor, ha eleinte bátortalanul és önbizalom-hiánnyal vágnak neki pályának. Fodor Renáta nemcsak a magyar gazdaságot lejárató külföldi alapítvány ellen vállalt fel harcot, hanem távol-keleti harcművészek ellen is – most pedig doktori címéért küzd, hogy a család is elfogadja szőke haját…