Receptek
A bacon mindenre jó
Még arra is, hogy egy amúgy teljesen szokványosnak mondható fasírt ízét mennyeivé varázsoljon. Próbálják ki bátran, a siker garantált!
Fasírt baconben
Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 zsemle áztatva, 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 cs. bacon szalonna, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, bazsalikom, oregánó, reszelt gyömbér, zöldpetrezselyem, pirospaprika
Elkészítés: A beáztatott zsemlét kinyomkodom, és a darált húshoz adom, összedolgozom a tojással és a fűszerekkel, majd kis gombócokat készítek, amit mindjárt egy szelet baconbe csavarok. A sütőlemezt kibélelem sütőpapírral, és a kész fasírtokat ráteszem sorban. Előmelegített sütőben készre sütöm, mielőtt kiveszem a sütőből, megszórom sajttal a húsok tetejét, és hagyom ráolvadni.Ha kérdése, ötlete van receptjeimmel kapcsolatban, írjon az attila@halasmedia.hu címre szerkesztőségünknek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila