A hazai ízek kedvelőinek #3
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #3

Februárban a hazai ízeket kutatjuk fel sorozatunkban. Most, a hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt ajánlok kedves Olvasóim figyelmébe. A lecsó könnyed, közkedvelt és persze magyar étel. De vajon hogyan készíthető belőle egy rakott étel? E heti ajánlatomból erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők.

Rakott padlizsán rizses lecsóval

Hozzávalók: 2db közepes padlizsán, 2 deciliteres bögrényi rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 db hagyma, 1 evőkanál vaj, étolaj,  pirospaprika, só, vegeta, pici cukor.

Elkészítés:A padlizsánt meghámozom, karikákra vágom. A rizst megfuttatom egy 20 evőkanál étolajon, kevergetve pirítom, majd felöntöm kétszer annyi mennyiségű vízzel amennyi a rizs, sózom, vegetával megszórom. A hagymából, paprikából, paradicsomból elkészítem a lecsót, a végén ízlés szerint cukorral ízesítem. A lecsót a szaftjából kiszedem, és a rizzsel összekeverem. Egy tűzálló tálat kivajazok, lerakok egy sort a padlizsán karikákból, ráterítem a rizses lecsót. Megint egy sor padlizsán következik, a tetejét meglocsolom a lecsó szaftjával. Jó forró sütőben kb. 20 percig sütöm.

Ezzel a recepttel rövid idő alatt tartalmas, ízletes finomság kerülhet a halasi asztalokra is. Tegyenek egy próbát, lepjék meg családjukat egy igazán finom egytálétellel! Ötleteiket, észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom! Sok sikert kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel