A savanykás ízek kedvelőinek
Egyáltalán nem kell megijedni a kissé különlegesnek számító alapanyagok használatától a konyhában. A piacon találtam rebarbarát, hazahoztam, majd gyorsan kerestem hozzá egy receptet, amit most Önökkel is megosztok.
Rebarbarás pite
Hozzávalók: 65 dkg rebarbara, 2 csapott ek. cukor, 2 ek. darált mandula vagy dió, fahéj, 8 dkg margarin vagy vaj, ill. még egy kevés a forma kikenéséhez, 8 dkg porcukor, és még egy kevés a szóráshoz, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 20 dkg liszt, 2 csapott tk. sütőpor
Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC fokra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, egy csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, néhány evőkanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjon. Bekenjük egy evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szép szeletekre vágjuk, a tetejét porcukorral meghintjük.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában mindenkinek, hamarosan újabb finomsággal érkezem.