A savanykás ízek kedvelőinek
Receptek

A savanykás ízek kedvelőinek

Egyáltalán nem kell megijedni a kissé különlegesnek számító alapanyagok használatától a konyhában. A piacon találtam rebarbarát, hazahoztam, majd gyorsan kerestem hozzá egy receptet, amit most Önökkel is megosztok.

Rebarbarás pite

Hozzávalók: 65 dkg rebarbara, 2 csapott ek. cukor, 2 ek. darált mandula vagy dió, fahéj, 8 dkg margarin vagy vaj, ill. még egy kevés a forma kikenéséhez, 8 dkg porcukor, és még egy kevés a szóráshoz, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 20 dkg liszt, 2 csapott tk. sütőpor

Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC fokra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, egy csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, néhány evőkanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjon. Bekenjük egy evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szép szeletekre vágjuk, a tetejét porcukorral meghintjük.

Kellemes időtöltést kívánok a konyhában mindenkinek, hamarosan újabb finomsággal érkezem.

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Tuti siker

Tuti siker

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Hozzászólás (0)