Alul gyümölcs, felül tészta
Receptek

Alul gyümölcs, felül tészta

Cobbler. Néhány nappal ezelőttig még magam sem tudtam, mit is jelent ez a kifejezés. Vasárnap, ebéd után családtagjaimnak felszolgáltam egy-egy szeletet ebből a könnyed, gyümölcsös pitéből. A reakciókat látva tudtam, meg kell osztanom Olvasóimmal ezt a receptet.

Sárgabarackos cobbler  (kóbler)

Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack (én  barackbefőttből, aszalt sárgabarackból és vegyes erdei gyümölcsből készítettem), 10 dkg mazsola, 3/4 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor

A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg cukor + 2-3 evőkanál a szóráshoz, 1 csomag sütőpor, 10 dkg sütőmargarin, 1 db tojás, 1,5 dl tejszín, pici só, fahéj, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal, és a gyümölcsöket a mazsolával együtt belerakom. Ezután megszórom a vaníliás cukorral elkevert cukorral, végül a vaníliás pudingporral. A tésztához valókat robotgéppel csomómentesre kikeverem. Amikor kész, kanállal kis halmokat rakok a tésztából a gyümölcs tetejére, de nem baj, ha nem érnek össze, mert úgyis nőni fognak, és sülés közben betakarja a tészta a gyümölcsöt.  A 2-3 evőkanál kristálycukrot összekeverem  a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd a kis tésztagombócokat jól megszórom vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél szórtam rá szeletelt mandulát is.  Egyébként vanília vagy csoki öntettel is kínálhatjuk, bármilyen gyümölcs felhasználásával elkészíthető. Melegen is hidegen is fogyasztható édesség.

Kérdéseiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit