Brumi pogi 2.0
Nagyjából egy éve fedeztem fel a medvehagymában rejlő lehetőségeket. Akkor ajánlottam is Önöknek egy pogácsát, ám most teljesen újragondoltam a receptet.
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 csokor medvehagyma, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 dkg cukor, só, reszelt sajt
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáadom az élesztőt és - a sajt kivételével - a többi hozzávalót. Jól kidolgozom, félkemény tésztává, amit kb. fél óráig pihentetek. A medvehagymát megmosom, lecsepegtetem, és vékony csíkokra felvágom. A tésztát kinyújtom, rászórom a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarom, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítgatom. Felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetem. Ezután megint kinyújtom, és megszórom a maradék medvehagymával, az előbbi módon felcsavarom, és ujjnyi vastagra nyújtom. Tojással megkenem, megszórom reszelt sajttal, sütés előtt a tepsiben még 10 percig pihentetem.
Süssék meg bátran, kedves Olvasóim, hiszen a hagyományos ízek és az újdonságok kedvelőinek körében is garantált sikert fognak elérni!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila