Csirke ínyenceknek
Receptek

Csirke ínyenceknek

Szeptemberi menüsorom végén egy igazi finomságot ajánlok olvasóim figyelmébe. Szokásomhoz híven egy jól ismert magyaros ételt készítek el kicsit megvariálva, amolyan „Rita asszonyosan”.

Töltött csirkecombok

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (felső), 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 3 db tojás, 15 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, só, bors

Elkészítés:  A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne a feldarabolt vöröshagymát, az ugyancsak felkockázott  csirkemájat, az apróra vágott gombát, petrezselymet. Megfőzöm a zöldborsót, valamint 2 tojást is. Ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom. Az egészet egy tálban, a nyers tojás és a lereszelt fokhagyma hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az előzőleg kicsontozott csirkecombok  bőre alá. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. Bazsalikomos, paradicsomos burgonya hozzá a köret.

Egy hét múlva egy ízletes levessel nyitom az októbert. Addig is sok sikert kívánok a konyhában minden kedves Olvasómnak! Észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba