Csirke ínyenceknek
Szeptemberi menüsorom végén egy igazi finomságot ajánlok olvasóim figyelmébe. Szokásomhoz híven egy jól ismert magyaros ételt készítek el kicsit megvariálva, amolyan „Rita asszonyosan”.
Töltött csirkecombok
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (felső), 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 3 db tojás, 15 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, só, bors
Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne a feldarabolt vöröshagymát, az ugyancsak felkockázott csirkemájat, az apróra vágott gombát, petrezselymet. Megfőzöm a zöldborsót, valamint 2 tojást is. Ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom. Az egészet egy tálban, a nyers tojás és a lereszelt fokhagyma hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az előzőleg kicsontozott csirkecombok bőre alá. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. Bazsalikomos, paradicsomos burgonya hozzá a köret.
Egy hét múlva egy ízletes levessel nyitom az októbert. Addig is sok sikert kívánok a konyhában minden kedves Olvasómnak! Észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila