Cukkini, de még milyen…
Receptek

Cukkini, de még milyen…

A cukkini azon növények közé tartozik, melyeket rengeteg módon el lehet készíteni. Én most egy töltött és egyben rántott verziót választottam, ami nálunk nagy sikert aratott, hisz elfogyott az utolsó darabig. Próbálja ki Ön is!

 

Rántott cukkini sajttal, sonkával

Hozzávalók: 2 cukkini, 20 dkg sajt, 2 tojás, 20 dkg gépsonka, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, olívaolaj

Elkészítése: A cukkinit meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, majd lesózzuk és egy órán át hagyjuk állni. A sajtot is vastagabb szeletekre vagdossuk. A cukkinit lecsöpögtetjük, majd megborsozzuk. Két szelet cukkini közé teszünk egy szelet sajtot és egy szelet gépsonkát, majd így panírozzuk be. Kivajazott tepsibe tesszük, olívaolajjal megkenjük a tetejét és 10-12 perc alatt megsütjük 180 fokon.

Várom az Ön kedvenc receptjét is a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre! Jó ügyködést kívánok a konyhában mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász