Elég egy serpenyő hozzá
Ha olyan fogásra vágyik, amiben egyaránt megtalálható a zöldség és a hús is, ráadásul főzés után mosogatni sem szeretne sokat, van egy remek tippem.
Zöldséges-csirkés egytálétel
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tk szárnyas fűszerkeverék, 2 szál répa, 2 szál petrezselyem, 15 dkg köles, 1 dl tejszín, 2 tk mustár, só, őrölt bors, 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy nagy átmérőjű, magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk, A felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd lepirítjuk. Mehet rá a hagyma és a fokhagyma, később pedig a répa és a petrezselyemgyökér. Ha a zöldségek kezdenek puhulni, tegyük bele a kölest, öntsünk rá vizet, majd főzzük lefedve 7-8 percig. A tejszínt kikeverjük a mustárral és 2-3 evőkanál vízzel, ráöntjük az ételünkre és alaposan összerázogatjuk (ne kevergessük). Tálalás előtt friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Önnek is van egy kedvenc serpenyős receptje? Küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre, s mi közzétesszük lapunkban!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila