Gulyás újragondolva
A nyári kánikulában nem szívesen ajánlanám e heti recepttippemet, azonban ebben a dermesztő hidegben kitűnő választás lehet a magyar ízek kedvelőinek.
Csülökgulyás
Hozzávalók: 1,5 kg bőrös, csont nélküli malaccsülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy paradicsom, 1 paprika, fél kg burgonya, 2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt köménymag, 2-3 babérlevél, 2 kanál édes őrölt paprika
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, üvegesre pároljuk egy pici zsíron, hozzáadjuk a fehérpaprikát, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, így pörköltalapot készítünk. Rátesszük a húst, és tovább pirítjuk, majd jöhet a felkockázott paradicsom. Felöntjük egy pici vízzel, a húst többször is zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az őrölt köményt, babérlevelet, majd amikor a hús már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, és addig főzzük, ameddig a hús teljesen jó nem lesz. Aki szereti, csipetketésztát is tehet bele, amit a burgonyával együtt kell belefőzni az utolsó kb. 20 percben.