Receptek
Gyorsétterem a konyhánkban
Néha jól esik egy kicsit „lazábbra venni a figurát” és összetett, bonyolult ételek helyett valami egyszerű, ám finom falattal meglepni a családtagokat. A hot-dogot szinte mindenki szereti. Azonban én sokkal jobban kedvelem a gyorsbüfékben vásárolt helyett a házilag készített verziót. Íme a recept!
Amerikai hot-dog
Hozzávalók: 4 db hot-dog kifli, 4 db főtt virsli, 1 db hagyma, csemegeuborka, ketchup, mustár, majonéz, kevés liszt, 3 ek olaj
Elkészítés: A hagymát apróra vágom, liszttel megszórom, jól beleforgatom, és egy serpenyőben forró olajon ropogósra sütöm. A csemegeuborkát felkarikázom, és a kiflik közepét vízszintesen bevágom. Minden kiflibe egy-egy főtt virslit rakok, és fél percre mikroba teszem. Rakok bele a csemegeuborkából, végül a sült hagyma következik. A tetejére ízlés szerint ketchup, mustár és majonéz kerül.
Higgyék el kedves Olvasóim, a családtagok örömmel látják majd az ebédlőasztalon a gusztusos házi hot-dog falatkákat. Ideális vendégvárónak vagy épp egy gyors uzsonnának, vacsorának.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila