Gyümölcsös csoda
Kedves barátnőmtől, Évitől kaptam a most következő sütemény receptjét. Némi gyümölcs, egy kis tejszínes hab, és máris kész ez a finomság.
Évi áfonyás sütije
Hozzávalók: 10 dkg áfonya, 20 dkg áfonya lekvár, 2 csomag zselatinpor, 5 dl tejszín, 2 db habfixáló (elhagyható)
Elkészítés: 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. A tetejét áfonyakrémmel borítjuk be, melyhez a tejszínt kemény habbá felverem (tettem bele 2 csomag habfixálót is, ami elhagyható), majd beleteszem az áfonya lekvárt és az áfonyát (ha túl nagyok a szemek, elfelezem őket), és óvatosan összekeverem. Közben a zselatint a leírtak szerint elkészítem. Amikor a zselatin lehűlt, de még nem sűrűsödött be, beleöntöm az összekevert tejszínhabba, és ismét óvatosan összekeverem, majd ráteszem a megsült piskótára. A tetejét vizes késsel, egyenletesen elsimítom, tetejét díszíthetjük még áfonyaszemekkel.
Amikor megkóstoltam Évi sütijét, egyből tudtam, hogy a receptet meg kell osztanom Olvasóimmal is. Sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila