Hagymából nincs hiány a tányéron
Ha kell egy gyors és könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsoratipp, próbálják ki bátran e heti ajánlatomat. Randevú előtt azonban nem ajánlom, mert sok-sok hagymát tartalmaz.
Háromhagymás sertésragu
Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 1 ek pikáns dijoni mustár, 1 ek méz, 1 darabka póréhagyma (kb. 15 cm), 2 kis fej lila hagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl víz, 1 ek kukoricakeményítő kb. 0,5 dl hideg vízben elkeverve, ízlés szerint só, bors és chili
Elkészítés: A húst felkockázom és egy serpenyőben, tetszőleges zsiradékon lepirítom, majd mikor már kifehéredik, hozzá adom a sót, borsot, a mustárt és a mézet és alaposan összeforgatom. A felkarikázott póréhagyma és a félkarikára vágott lila- és vöröshagymák felét a húshoz adom, megszórom a chili paprikával, felöntöm a borral és a vízzel és közepes lángon megpárolom. Ha a folyadék hamarabb elpárologna, minthogy a hús megpuhul, akkor apránként utána pótolom, de ne öntsünk rá sokat, ne ússzon a lében. Amikor a hús megpuhult hozzákeverem a keményítőt, kiforralom, majd mehet bele a maradék hagyma, összeforgatom és azonnal tálalom. Párolt rizzsel, hasábburgonyával, quinoával kínálom.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila