Halló, a hal jó!
Sokan letudják éves haladagjukat a karácsonyi rántott pontynál. Viszont érdemes időről-időre tányérunkra tenni ez az ízletes fogást, hiszen azon túl, hogy finom, egészséges is.
Tőkehalfilé gombával, lecsóval
Hozzávalók: 1 kg tőkehalfilé, 50 dkg csiperkegomba 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld
Elkészítés:A halszeleteket megsózom és félre teszem. Apró kockára vágom a füstölt szalonnát, üvegesre olvasztom, rárakom a finomra vágott vöröshagymát és megpirítom a zsíron. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát. Ízesítem bazsalikommal, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével és sóval. Kevés vízzel, összeforralom, majd zsírjára sütöm. Ezután rakok hozzá lecsót (vagy friss paradicsomot és zöldpaprikát), és ráöntöm a halszeletekre. Az egészet fedő alatt puhára párolom. Párolt rizzsel tálalom.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában valamennyi olvasómnak! Egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila