Hull a gyümölcs a fáról…
Cseresznye, málna, szamóca, meggy. A piacon már roskadoznak az asztalok a friss gyümölcsöktől. Van-e jobb így, június végén, mint egy könnyed, hűs édesség ezekből a finomságokból? Higgyék el, nincs, s ezt most be is bizonyítom Önöknek.
Hozzávalók: 4 db tojás, 8 kanál liszt, 8 kanál cukor, 1/2 cs. sütőpor, 1 cs.vaníliás cukor,1 cs. pudingpor, 1 cs. tortazselé, 30 dkg gyümölcs
Elkészítés: Egy közepes gyümölcstorta formához 4 tojást külön választok. A fehérjéből habot verek, a sárgáját 4 kanál vízzel és 8 kanál cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot is. A habot óvatosan összekeverem a sárgájával, és hozzáadok 8 kanál lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport.
A masszát gyümölcstorta formába öntve kisütöm. A tortát málnás pudinggal töltöttem meg. A középre ribizlit, köré málnát, a szélére félbe vágott szamócát rakok. Végül színtelen tortazselével vonom be. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, és ha lehűlt szeletelhetjük.
A nagy melegben az ilyen hűs finomságokkal lehet igazán kedvezni szeretteinknek. Próbálja ki Ön is ezt a remek édességet! Jó étvágyat kívánok!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila