Hús az alja, borsó a teteje?!
Receptek

Hús az alja, borsó a teteje?!

A válasz egyértelműen, igen. Ha húst teszek az ebédlőasztalra, igyekszem legtöbbször zöldséggel tálalni. Ezúttal zöldborsóval vegyítem a karajt, ettől lesz zsenge és rendkívül ízletes ez a sült.

Zöldborsós karajszelet

Hozzávalók: 4 nagyobb, csontnélküli karajszelet, 50 dkg zöldborsó, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 -2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál vaj, kevés liszt, bors, só

Elkészítés: A karajszeleteket megsózom, borsozom, egy kis ideig állni hagyom, majd lisztben megforgatom. Az olajat  felforrósítom, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütöm. Kiszedem és félreteszem. A visszamaradt olajhoz adom a vajat, beleöntöm a zöldborsót. Annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje, sózom, borsozom, bőven megszórom finomra vágott petrezselyemmel. Ha már forr, visszarakom a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára párolom. Végül a borsós szaftot összeforralom a tejszínnel. Párolt rizzsel tálalom.

Ha elkészítette, és kérdése, ötlete van, írjon nekem bátran a cikk alá! Jövő szerdán egy zöldséges finomsággal jelentkezem.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol