Irány Mexikó!
Na, jó, nem kell egyből repülőre szállni, elég csak elkészíteni e heti ajánlatomat, ezt a pikáns, fűszeres tokányt, ami garantált sikert eredményez az éhes családtagok körében.
Mexikói borjútokány
Hozzávalók: 80 dkg borjúlapocka, 10 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, őrölt pirospaprika, sűrített paradicsom, 25 dkg csiperke, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg sárgarépa
Elkészítés: A borjúhúst kisebb kockákra vágjuk. A felhevített zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát, megszórjuk pici pirospaprikával (egy pörkölthöz képest legyen világosabb színű a szaft). Rátesszük a húst, a paradicsompürét, elkeverjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús kezd puhulni, hozzátesszük a sárgarépát és zöldborsót, valamint a felkockázott paradicsomot. Ha a hús szinte már teljesen megpuhult, mehet bele a gomba is. Mivel mexikói ízvilágú ételről van szó, ízlés szerint szórhatunk bele egy kis chili pelyhet is. Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el egy ételfotóval a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila