Ismert étel kicsit másképp
Receptek

Ismert étel kicsit másképp

Rakott krumpli. A név hallatán eszünkbe jut a kolbásszal, főtt tojással készült jellegzetes magyar étel. Én azonban szeretek kísérletezgetni, s a már számtalanszor elkészített fogásokat „felfrissíteni”.

Gombás-spenótos rakott krumpli

Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 15 dkg  spenótlevél, 15 dkg gomba, 1 közepes vöröshagyma, 3 dl tejszín, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, só, őrölt fehér bors

Elkészítés: Kevés vajon megpárolom a felszeletelt vöröshagymát, és a szeletekre vágott gombát, hozzáadok pár csipet kakukkfüvet, pici sót és petrezselymet. A spenótleveleket hosszában kettészelem, és ezt  is átforgatom kis vajban, bele reszelem a fokhagymákat, megsózom és borsozom. Karikázok egy réteg krumplit a kivajazott tepsibe, meghintem a kakukkfüves gombával, betakarom még egy réteg krumplival. Ezt  beterítem a spenóttal,  majd a maradék krumplival. A rétegezést a burgonyákkal  fejezem be, végül meglocsolom tejszínnel. Kb. 30 percre előmelegített sütőben pirosra sütöm.

Így tehetjük változatossá a már jól ismert magyaros ízeket. Próbálják ki bátran ezt a finomságot. Észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba