Ismert étel kicsit másképp
Rakott krumpli. A név hallatán eszünkbe jut a kolbásszal, főtt tojással készült jellegzetes magyar étel. Én azonban szeretek kísérletezgetni, s a már számtalanszor elkészített fogásokat „felfrissíteni”.
Gombás-spenótos rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 15 dkg spenótlevél, 15 dkg gomba, 1 közepes vöröshagyma, 3 dl tejszín, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, só, őrölt fehér bors
Elkészítés: Kevés vajon megpárolom a felszeletelt vöröshagymát, és a szeletekre vágott gombát, hozzáadok pár csipet kakukkfüvet, pici sót és petrezselymet. A spenótleveleket hosszában kettészelem, és ezt is átforgatom kis vajban, bele reszelem a fokhagymákat, megsózom és borsozom. Karikázok egy réteg krumplit a kivajazott tepsibe, meghintem a kakukkfüves gombával, betakarom még egy réteg krumplival. Ezt beterítem a spenóttal, majd a maradék krumplival. A rétegezést a burgonyákkal fejezem be, végül meglocsolom tejszínnel. Kb. 30 percre előmelegített sütőben pirosra sütöm.
Így tehetjük változatossá a már jól ismert magyaros ízeket. Próbálják ki bátran ezt a finomságot. Észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila