Ízbomba burgonyába töltve
Receptek

Ízbomba burgonyába töltve

Ha nem szeretnénk degeszre enni magunkat, ám mégis valami finomságra vágyunk, nekünk találták ki a most terítékre kerülő töltött burgonyát. Mivel nem tartalmaz húst, akár azok is bátran fogyaszthatják, akik diétáznak, s le szeretnének adni néhány fölös kilót.

Fokhagymás-sajtos krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 pohár tejföl, kb. 10 deka reszelt sajt, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 ek. mustár, csipet só, bors

Elkészítés: A nem túl kicsi  krumplikat jól megmosom, és félig megfőzöm. Amikor meghűlt, félbevágom, a belsejüket kikaparom. A krumplit villával összetöröm, sózom, borsozom. A  zúzott fokhagymát, tejfölt, sót, mustárt  hozzákeverem és minden kivájt fél krumpliba rakok egy kis halmot belőle. Kiolajozott tepsibe sorakoztatom a töltött krumplikat, és megszórom reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm, míg a sajt rá nem pirul (addigra a krumpli is átsül). Tálalhatjuk  zöld salátával!
Igazán gusztusos látványt nyújtanak a kis töltött burgonyák, akár a tepsiben sorakoznak, akár a családtagok tányérjain gőzölögnek. Kedves háziasszonyok, egy valamire nem árt felkészülni. Az első falatok elfogyasztása után várhatóan elhangzik majd a „még-még-még” jelszó, így jó, ha előre gondolunk a repetára is. Egy hét múlva egy finom, ám napjainkra kissé elfeledett édességet mutatok be. Jó étvágyat kívánok!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp