Ízletes tészta ebédre
Az a jó a tésztákban, hogy a különféle szószokkal, hozzávalókkal szinte végtelen számú ételt tudunk készíteni. Ezúttal zöldség és hús is kerül a tányérra a tészta mellé.
Spenótos-sonkás tészta
Hozzávalók: 1 ek napraforgó olaj, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg bacon, 30 dkg gépsonka, 50 dkg spenót, só, bors, 3 dl habtejszín, 1 dl víz, 75 dkg durum tészta, 2 ek vaj, 10 dkg sajt
Elkészítés: Az olajon az áttört fokhagymát, a kicsire felkockázott bacont megfuttatjuk, beletesszük a kicsire felkockázott gépsonkát, a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és kb. 20 perc alatt összefőzzük. Ha ízre finom, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk vele pár perc alatt (esetleg sózzuk vagy borsozzuk). Ha a szósz kész van, akkor adjuk hozzá a vajat, óvatosan elkeverjük, ami finom ízt, kellemes illatot, és szép selymes szószt eredményez. Sós, lobogó vízben kifőzzük az előírás szerint a tésztát, majd lecsepegtetjük. A spenótos-tejszínes szószba öntjük a tésztát, és óvatosan átforgatjuk benne. Tálaljuk a reszelt sajttal.
Ha önnek is van egy receptötlete, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila