Receptek
Könnyed gasztrotipp
Ha önök is úgy érzik, elteltek a sok, nehéz fogástól, érdemes könnyedebb ételeket az asztalra tenni. Mostani ajánlatom éppen ilyen. Hamar elkészül és nagyon finom is.
Spagetti pesztóval
A zöld pesztó hozzávalói: sóval és borssal együtt hét hozzávalóból áll, nevezetesen két evőkanál fenyőmag, öt evőkanál olívaolaj, két maréknyi friss bazsalikom, 4 gerezd összetört fokhagyma, 10 deka reszelt parmezán sajt
Ízesíthetjük és olívabogyóval, különféle fűszerekkel és készíthető petrezselyemzölddel, rukkolával vagy paradicsommal is.
A paradicsomos pesztó hozzávalói: 15 dkg paradicsom, 2 ek. rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. fenyőmag, 2 ek. parmezán, 1,5 dl olívaolaj, só
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, és valamelyik szósszal összekeverjük, a végén reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Ilyen egyszerű, szinte néhány perc alatt elkészíthető ebédre, vacsorára.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila