Könnyed gasztrotipp
Receptek

Könnyed gasztrotipp

Ha önök is úgy érzik, elteltek a sok, nehéz fogástól, érdemes könnyedebb ételeket az asztalra tenni. Mostani ajánlatom éppen ilyen. Hamar elkészül és nagyon finom is.

Spagetti pesztóval

A zöld pesztó hozzávalói: sóval és borssal együtt hét hozzávalóból áll, nevezetesen két evőkanál fenyőmag, öt evőkanál olívaolaj, két maréknyi  friss bazsalikom, 4 gerezd összetört fokhagyma, 10 deka reszelt  parmezán sajt
Ízesíthetjük  és olívabogyóval, különféle fűszerekkel és készíthető petrezselyemzölddel, rukkolával vagy paradicsommal is.

A paradicsomos pesztó hozzávalói: 15 dkg  paradicsom, 2 ek. rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. fenyőmag, 2 ek. parmezán, 1,5 dl olívaolaj, só

A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, és valamelyik szósszal összekeverjük, a végén reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Ilyen egyszerű, szinte néhány perc alatt elkészíthető ebédre, vacsorára.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd