Könnyed gasztrotipp
Receptek

Könnyed gasztrotipp

Ha önök is úgy érzik, elteltek a sok, nehéz fogástól, érdemes könnyedebb ételeket az asztalra tenni. Mostani ajánlatom éppen ilyen. Hamar elkészül és nagyon finom is.

Spagetti pesztóval

A zöld pesztó hozzávalói: sóval és borssal együtt hét hozzávalóból áll, nevezetesen két evőkanál fenyőmag, öt evőkanál olívaolaj, két maréknyi  friss bazsalikom, 4 gerezd összetört fokhagyma, 10 deka reszelt  parmezán sajt
Ízesíthetjük  és olívabogyóval, különféle fűszerekkel és készíthető petrezselyemzölddel, rukkolával vagy paradicsommal is.

A paradicsomos pesztó hozzávalói: 15 dkg  paradicsom, 2 ek. rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. fenyőmag, 2 ek. parmezán, 1,5 dl olívaolaj, só

A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, és valamelyik szósszal összekeverjük, a végén reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Ilyen egyszerű, szinte néhány perc alatt elkészíthető ebédre, vacsorára.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel