Pásztorok kedvenc eledele
Egy nagyon tartalmas és finom magyaros étel került a tányérra ezen a héten nálunk. Elárulom, hogyan készült.
Pásztortarhonya
Hozzávalók: 250 g tarhonya, 70 g füstölt szalonna, 2 ek zsír, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tk paradicsompüré, 2 tk pirospaprika, só, bors, 400 g krumpli, 150 g szárazkolbász, 100 g lecsókolbász, 800 ml forró víz
Elkészítés: Egy lábosban kiolvasztjuk az apróra felkockázott szalonna zsírját, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezt követően aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Ha elkészült, azon melegében tálaljuk ezt a fantasztikus egytálételt.
Ha Önnek is van egy remek receptje, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila