Receptek
Pulyka, kicsit másképp
Ezúttal egy finom sültet ajánlok Önöknek. Pulyka, ahogyan talán eddig még sohasem készítették…
Almás pulykamell
Hozzávalók: 1kg pulykamellfilé, 40 dkg bacon, 4 db közepes alma, 25 dkg füstölt sajt, 2 dl tejföl, só, étolaj
Elkészítés: A tepsit kiolajozom, belerakom a felszeletelt pulykamellet, megsózom, betakarom meghámozott alma szeletekkel. Ezután következnek a bacon szeletek úgy, hogy teljesen lefedje az almát. Alufóliával letakarva 180-200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a pulykamell megpuhul. Vizet azért nem kell alá önteni, mert a hús és az alma is levet ereszt. Ha a pulykamell megpuhult, leveszem a fóliát. A reszelt sajtot és a tejfölt összekeverem, és a tetejére öntöm. Visszarakom a sütőbe, addig sütöm, amíg megpirosodik a tetején a sajt. Kockára vágva tálalhatjuk.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila