Garantált siker
Lovászi Marcsit a legtöbben jógaoktatóként, egészségügyi szakemberként ismerik a városban. Tőle kaptam kóstoló gyanánt egy nagyon finom sütit, ami annyira ízlett, hogy rögtön elkértem a receptet is.
Banános tekercs
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál kakaó (én egy bő kanál rizslisztet vagy reform lisztet még tettem hozzá)
Krémhez: 2,5 dl tej, 2 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor (kevesebb is elég), 2 evőkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, ezen kívül 2 egyenes banán szükséges még a süteménybe
Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, meg egy pici vizet, ha szükséges, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét. Tepsiben sütjük (egy vékony piskótaszerű tésztánk lesz). Még melegen feltekerjük egy konyharuha segítségével. A krémhez hideg tejben elkeverjük a lisztet, vaníliáscukrot megfőzzük. Sűrű lesz, addig kavargatjuk, míg el nem válik a fazék oldalától, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt krémmel. A krém egyik feléhez kakaót, a másikhoz vaníliáscukrot keverünk. A kihűlt tésztát először a fehér krémmel, majd a kakaóssal kenjük meg. A banánokat a tészta szélére illesztjük és így tekerjük fel. Legalább fél napig hűtőbe tesszük.
Garantálom, hogy az Önök családtagjainál is legalább akkora sikert fog aratni ez az édesség, mint nálunk odahaza.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila