Ropogós előétel
Receptek

Ropogós előétel

B.U.É.K. minden kedves háziasszonynak! Túl vagyunk az ünnepeken, bízom benne, hogy Olvasóimnak is sikerült elkápráztatniuk családtagjaikat, vendégeiket. Ilyenkor, a nagy evések után jól esik egy kicsit „visszafogni magunkat”. 2011 első receptje egy könnyed, ropogós reggeli finomság, amit akár előételként is felszolgálhatunk vendégeinknek.

Bruschetta

Hozzávalók: rozs- vagy bármilyen kenyér, fokhagyma, olívaolaj, só, bors

A pirított kenyérszeleteket bedörzsölöm fokhagymával, és megkenem valamelyik feltéttel.

1. A reszelt vöröshagymát olívaolajon kicsit megpirítom, apróra vágom a paradicsomot. Sózom, borsozom, megszórom felaprított friss bazsalikommal és pár szem olívabogyót adok hozzá.

2. Egy avokádót összetörök villával, adok hozzá olívaolajat, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével és vágok bele friss koriandert.

3.
Egy kis  fokhagymás olívaolajon  megpirítom az apróra vágott gombát, sózom, megszórom borsikafűvel.

Sokan szeretnek pirítóst ropogtatni reggelire, ám nem árt néha variálni a feltéteket. A margarin vagy lekvár helyett bátran ajánlom a fenti krémek valamelyikét. Olaszos, zöldfűszeres, gombás, mindenki választhat ízlésének megfelelőt. Higgyék el, kedves Olvasóim, a reggeli étkezésekre is érdemes odafigyelni, hiszen biztosan jól indul majd a nap, ha egy ilyen finomsággal lepjük meg családtagjainkat. Sok sikert kívánok a konyhában 2011-re is!


Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Tuti siker

Tuti siker

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol