Spárga „M&B köntösben”
Receptek

Spárga „M&B köntösben”

Az egyik legnépszerűbb szezonális zöldség a spárga. Piacon már beszerezhető ez a friss, harsogós, ropogós finomság. Találtam egy finom spárgás receptet, amit most közre is adok.

Spárga mozzarella-bacon burokban

Hozzávalók: 500 g zsenge zöldspárga, 150 g vékonyra szeletel bacon
Besamelhez:5 dkg vaj, 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 3 dl tej, 1 dl tejszín, só, őrölt szerecsendió
Tetejére: 125 g mozzarella

Elkészítés: A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízbe, kb. 5 percig főzöm, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A spárgákat baconbe tekerem, és egy tűzálló tálba sorakoztatom. A vajat felhevítem, majd megpirítom rajta a lisztet, és apránként felöntöm a tej és tejszín keverékével, ezt követően fűszerezem. Folyamatos keverés mellett főzöm, míg be nem sűrűsödik. A besamellel befedem a spárgákat, és rátördelem a mozzarellát a tetejére. Kb. 30 percig sütöm 180 fokon.

Küldje el Ön is kedvenc receptjét az attila@halasmedia.hu címre, és közreadjuk rovatunkban.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától