Szilvás csoda
Igyekszem a lehető legtöbb gyümölcsöt bevinni családom étrendjébe. Ha másképp nem megy, készítek egy könnyed süteményt, amibe belecsempészek némi vitaminos hozzávalót. Ezen a héten szilvával dúsítom a desszertet.
Pudingos-szilvás süti
Hozzávalók: 2 kispohár kefir, 3 pohár cukor, 4 pohár liszt, 1 por étolaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 4 egész tojás
Krém: 30dkg szilva, 1 csomag „főzős” puncsos pudingpor, 1 kanál rumaroma, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj
Elkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérem ki. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal elkeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. 180 fokon tűpróbáig, kb. 20 percig sütöm légkeverésen. Elkészítem a krémet is. A pudingot megfőzöm, fél liter helyett 4 dl tejjel. A szilvát botmixerrel pépesítettem, belekeverem a pudingba. Habosra keverem a vajjal és a rumaromával. A kihűlt tésztát kettő részre vágom és megkenem a krémmel. A tetejére a felvert tejszínhab kerül.
Ha ezt az édességet szolgálják fel a vasárnapi ebéd után, a családtagok garantáltan mosolygós, elégedett arccal fogyasztják majd el a desszertet. Jó étvágyat kívánok!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila