Receptek
Tökéletes ízkombináció
Bársonyos mártás, omlós hús, kellemes ízharmónia jellemzi e heti ajánlatomat, melynek higgyék el, kicsik és nagyok egyaránt örülnek majd a vasárnapi ebédnél.
Tejszínes-mustáros karaj
Hozzávalók:70 dkg sertéskaraj, 2 evőkanál mustár, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, friss zöldpetrezselyem, só, borsElkészítés: A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőállóedénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele a húst. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd melegen kínáljuk.
Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok a konyhában! Egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila