Villámgyors vacsoratipp
Ha szeretnénk valami igazán ínycsiklandóval meglepni a családot, de nincs sok időnk a vacsorakészítésre, bátran nyúljunk olyan alapanyagokhoz, amik meggyorsítják a főzési folyamatot. Esetünkben ez most egy csomag bolti gnocchi.
Citromos-csirkés gnocchi
Hozzávalók: 2 db citrom, 40 dkg csirkemell filé, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 csipet cayenne bors, 3 dl tejszín, 50 dkg gnocchi, 3 dkg vaj, 6 - 8 db zsályalevél, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: Az egyik citromot vékony karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olívaolajat magas lángon felhevítünk és lepirítjuk rajta a szeletekre vágott citromot. Tányérra szedjük és félretesszük. A csirkemellett csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pirítjuk, közben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belereszeljük a másik citrom héját, sózzuk, borsozzuk és belefacsarjuk fél citrom levét is. Hozzáadunk 1 csipet cayenne borsot és felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük. A gnocchit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesen erős láng felett megpirítjuk benne a zsályát és a megroppantott fokhagymagerezdeket. A zsályát kiszedjük és a fűszeres vajon lepirítjuk a gnocchit. Közben a tejszínes mártást is visszatesszük a tűzre és forráspontig melegítjük. A gnocchit összeforgatjuk a mártással, a citromkarikákkal és melegen tálaljuk.
Ha önnek is van egy receptje, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila