Sportkalendárium: 2014. szeptember
Sport

Sportkalendárium: 2014. szeptember

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal szeptember következik.

 
Az év kilencedik hónapja is hozott világbajnoki érmet Kiskunhalasnak. Kollégánk, Szenczi Lajos a média tenisz világbajnokságon szerepelt, immáron második alkalommal. A Halasmédia stúdióvezetője remekül játszott és bronzéremmel térhetett haza. Lajos oszlopos tagja az OB III-ban szereplő csapatnak is, amely közben egyre közelebb került a csoportgyőzelemhez.
037szenczilajos
Ismét százak álltak rajthoz a hagyományos szüreti utcai futáson. A főtér felbontása miatt ezúttal a Lovasiskola környéke volt a helyszín, külön érdekessége volt az események, hogy a Sport az Esélyért Egyesület vezetésével többen kerekesszékkel teljesítették a két kilométeres távot.
szureti
Ha szeptember, akkor Testvérvárosok Kupája ökölvívótorna a Bibó István Gimnázium Sportcsarnokában. A Halasi Box Club immáron másfél évtizede szervezi a régió legrangosabb ilyen jellegű eseményét. Két napra ismét a szép, látványos ütéseké, küzdelemé volt a főszerep, a nézők több válogatott, Európa-bajnoki és világbajnoki résztvevőt láthattak a ringben.
box
Egy tornával hangolt az NB II-es bajnoki rajtra a Kiskunhalasi UKSC. A csapat soraiban már nemcsak edzőként, hanem játékosként is ott volt Paic Róbert. Volt kellemetlenség is a szezonnyitó előtt, ugyanis éppen a kupa előestéjén jelezte az előző idényben még több mint 180 gól szerző Benkő Péter, hogy elhagyja Kiskunhalast.
uksc
Nem ment a játék a Kiskunhalasi FC-nek, amely ugyan idegenbéli sikerrel kezdte a bajnokságot, de ezt követően nem jött ki a lépés. A Tompa is simán elvitte a három pontot a városi sportpályáról. Érkezett egy új játékos, az NB I-ben is megfordult kameruni Eugene, de ő sem tudta egyelőre orvosolni a csapat  bajait.
kfcsz
Újra összegyűltek halason a 3D-s modellrepülők, ideális körülmények között készülhettek és látványos kunsztokkal szórakoztattak bennünket és saját magukat is (címképünkön).Tűzoltóink remekeltek az úgynevezett TFA versenyen. Az embert próbáló feladatokkal tarkított, kiemelkedő állóképességet és erőt igénylő megméretésen Csernák Zsolt(középen) nyert, Taskovics Sándor a második, míg Huczek Zsolt a negyedik helyen végzett. Bemutatkozott egy új sportág is, a Cross Fitt követően remek és látványos versenyt szerveztek a Sóstón. Egyébként Csernák Zsolt ebben is profinak számít.
csernakzsoltic
Jáger Levente visszatekintője