Segítő hangjegyek
Kultúra

Segítő hangjegyek

Tavaszi muzsikálás helyszíne volt a Bibó aulája szerda este. A kétrészes, hangszeres és énekes műsorban a középiskola tanárai, jelenlegi és volt diákjai léptek fel jótékony céllal.


A Bibósok zenélnek című rendezvény útjára indítása Fehérváriná Ábrahám Melinda ötlete volt. Az idei koncert - követve a hagyományokat - szintén jótékony célt szolgált. Ezúttal a beregszászi magyar gimnáziumot kívánták segíteni adományokkal. Az énekesek között fellépett a Hongkongból érkezett, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban hathetes gyakorlatát töltő AISEC-mentor, Yotska Liam is, akit tegnap Fülöp Róbert polgármester is fogadott Veszelszkiné Huszárik Ildikó igazgató és Papp Orsolya helyi AISEC-mentor társaságában.
kézfogás
- Tetszik Halas. Szeretnék a környéken minél többet kirándulni, de a szomszédos országokra is nyitott vagyok - mondta Yotska.
Fülöp Róbert azt kívánta neki, töltsön el kellemes heteket a városban. A polgármester kiskunhalasi ajándékokkal is meglepte a vendéget találkozójuk alkalmával.
zongorás
Papp Orsolya rámutatott: a Bibó harmadik éve fogad egyetemi hallgatókat szervezett keretek között. Yotska bejár idegennyelvi órákra és közoktatási intézményekben segíti az interkulturális tanulást.
Veszelszkiné Huszárik Ildikó örömét fejezte ki, hogy hongkongi vendégük is szerepet vállalt jótékonysági műsorukban. Elmondta, a Bibóban továbbra is várják a felajánlásokat, hogy együtt segíthessenek a beregszászi magyar gimnáziumnak.

A rendezvényen készült fotókat IDE kattintva érhetik el.

Kép-szöveg: Pál László