A férjek kedvence lesz
Mi mással is lephetnénk meg a ház urát az ebédlőasztalnál, mint egy tartalmas húsétellel? E heti ajánlatommal egyszerűen nem lehet bakot lőni.
Sertésborda jóasszony módra
Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, kb. 1 kiskanál só, 15-18 kisebb gyöngyhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 10-15 dkg főtt füstölt húsos császárszalonna, 6 evőkanál olaj, 15 dkg főtt, őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál sűrített paradicsom, 1.5 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, kb. 1 kg burgonya, étolaj
Elkészítés: A karajt 4 vagy 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, besózzuk. A gombát tisztítás után cikkekre, a húsos szalonnát közepes kockákra aprítjuk. A szalonnát a hagymával meg a gombával a fele olajon, egy serpenyőben 8-10 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a paradicsompürével és a borral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Éppen csak 1 percig főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, másfélcentis kockákra vágjuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A húst a maradék olajon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a raguval leöntjük, a krumplit melléhalmozzuk.
Ha szeretnének egy igazán tartalmas finomsággal elkápráztatni a családtagokat, ez lesz az ideális választás. Küldje el Ön is kedvenc receptjének leírását a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila