A geológusok kedvence
Miként kerülhet egy kráter az Önök ebédlőasztalára? A kérdésre roppant egyszerű a válasz. Elolvassák e heti receptötletem, s a leírtak szerint elkészítik ezt a mind látványban, mind ízben fenséges süteményt!
Krátersüti
Hozzávalók: 2 csomag pudingpor, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor
Tészta: 6 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor
Máz: 2 kis pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A pudingot megfőzöm, hagyom kihűlni (néha megkeverem, hogy ne legyen hártyás a teteje). A tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverem. Hozzáadom a tejet, az olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport. A végén a kikevert tésztához adom a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe öntöm a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatom a pudingot. 180 °C-os sütőben megsütöm (kb. 35 perc). Amikor már majdnem kész, a tejfölt a kétféle cukorral összekeverem, és a süti tetejét bekenem vele, majd pár percre visszateszem a sütőbe.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila