A geológusok kedvence
Receptek

A geológusok kedvence

Miként kerülhet egy kráter az Önök ebédlőasztalára? A kérdésre roppant egyszerű a válasz. Elolvassák e heti receptötletem, s a leírtak szerint elkészítik ezt a mind látványban, mind ízben fenséges süteményt!

Krátersüti

Hozzávalók: 2 csomag pudingpor, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

Tészta: 6 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor

Máz: 2 kis pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A pudingot megfőzöm, hagyom kihűlni (néha megkeverem, hogy ne legyen hártyás a teteje). A   tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverem. Hozzáadom  a  tejet, az olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport. A végén a kikevert tésztához adom a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe  öntöm a tésztát, és vizes kanállal  beleszaggatom a pudingot. 180 °C-os sütőben megsütöm (kb. 35 perc). Amikor már majdnem kész, a tejfölt a kétféle cukorral összekeverem, és a süti tetejét bekenem vele, majd pár percre visszateszem a sütőbe.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol