A hazai ízek kedvelőinek
A lecsó könnyed, közkedvelt és persze magyar étel. De vajon hogyan készíthető belőle padlizsános verzió is? E heti ajánlatomból erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők.
Padlizsán rizses lecsóval
Hozzávalók: 2db közepes padlizsán, 2 deciliteres bögrényi rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 db hagyma, 1 evőkanál vaj, étolaj, pirospaprika, só, ételízesítő, pici cukor.
Elkészítés: A padlizsánt meghámozom, kockákra vágom. A rizst megfuttatom egy evőkanál étolajon, kevergetve pirítom, majd felöntöm kétszer annyi mennyiségű vízzel amennyi a rizs, sózom, ételízesítővel megszórom. A hagymából, paprikából, paradicsomból elkészítem a lecsót, a végén ízlés szerint cukorral ízesítem. A lecsót a szaftjából kiszedem, és a rizzsel összekeverem. Egy tűzálló tálat kivajazok, lerakok egy réteget a padlizsánból, ráterítem a rizses lecsót. Megint egy sor padlizsán következik, a tetejét meglocsolom a lecsó szaftjával. Jó forró sütőben kb. 20 percig sütöm.
Ezzel a recepttel rövid idő alatt tartalmas, ízletes finomság kerülhet a halasi asztalokra is.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila